MATERIALGUIDE

 •  

   

  Det kan vara svårt att veta vilket material man ska välja för sina utemöbler, olika material har olika fördelar. Ska de vara underhållsfria eller har du lust och energi att ge vackra trämöbler lite av din tid? Är det viktigt att de ska vara enkla att flytta? 
  För att hjälpa dig hitta rätt kommer här 7 tips för att väja ”rätt” material vid köp av utemöbler.

   

   

 • Minto_sofa_detail 45016.jpg
  1. Aluminium
  Aluminiummöbler är praktiskt taget underhållsfria och har en perfekt kombination av lätt vikt och hög stabilitet. Möbler i aluminium passar utmärkt för det tuffa nordiska klimatet där vädret snabbt kan skifta mellan strålande sol och ljummet sommarregn.  

   

 • Net_contract_5 8467.jpg
  2. Plast
  Helt underhållsfria möbler som är lätta att flytta runt. Plastens formbarhet skapar oanade möjligheter vilket visar sig i vårt sortiment där vi kan erbjuda allt från traditionella campingset till exklusiva designmöbler.

   

 • Kozani_dining 44460.jpg
  3. Teak

  Möbler som är tillverkade av teak tål att stå ute år efter år och är så starkt att även smäckra detaljer håller för hög belastning. Teak innehåller olja i sig själv, men bör ändå gärna skyddas. Om man vill att den ska gråna använder man wood protector som impregnerar och skyddar träet men är ofärgad och låter teaken naturligt gråna. Vill man däremot behålla den gyllenbruna nyansen, skall man använda teakolja, läs här om skötselråd. Självklart värnar vi på Brafab om det vilda beståndet och använder enbart odlad teak från plantager. 

   

 • Holma_kitchen_Boarp_shelf 44458.jpg
  4. Furu

  Våra furumöbler är tillverkade av noga utvald furu som har behandlats för att stå emot väder och vind. Det gör att träslaget inte bara är vackert att titta på utan även passar alldeles utmärkt i en utemöbel. Låt det nordiskt vackra pryda ditt hem och din terrass. 

   

 • Covelo_detail 44011.jpg
  5. Konstrotting

  Våra konstrottingmöbler tål att stå ute i alla väder, för vi har sett till att tillverka dem i tåliga material av riktigt hög kvalitet. Varje möbel vittnar om ett gediget hantverk där olika typer av flätningar och trådar av olika grovlekar omsorgsfullt har flätats för hand. 

   

 • Sonora_lounge_detail 32180.jpg
  6. Rotting

  Att tillverka en rottingmöbel är ett rent hantverk. De långa rottingvidjorna flätas runt en stomme av grövre rotting till ett vackert slutresultat. Tänk på att möbler i det vackra naturmaterialet trivs bäst på en plats där de är skyddade från regn och snö.

   

 • Chaplin_solitaire_3 8930.jpg
  7. Hardwood/Acasia

  Acasia är ett hårt och tåligt träslag, s.k. Hardwood, som lämpar sig mycket bra för utemöbler. Det tåliga träslaget är dock känsligt för fukt och behöver därför underhållas regelbundet om de ska placeras under bar himmel. 

   

Produkten har lagts i kundvagnen