FÖRVARING, SKÖTSEL, UNDERHÅLL


Generellt för alla möbler

Förvara möblerna skyddat från väder och vind i ett torrt, svalt och välventilerat utrymme under höst/vinter. Se till att möblerna är torra när de ställs undan, använd gärna möbelskydd och var noga med att luften kan strömma fritt och ventilera möblerna. Starka lösningsmedel är inte att rekomendera vid rengöring. De flesta av våra möbler går bra att rengöra med ett milt diskmedel och en svamp/trasa. Använda aldrig högtryckstvätt på dina möbler.


Använd gärna möbelskydd anpassat efter din möbelgrupp!

Aluminium

Aluminium. Rengörs med fuktig trasa och milt rengöringsmedel. Sködselråd för Nonwoodskivor, Superstoneskivor och Teakskivor som är vanliga i kombination med aluminium hittar du under respektive rubrik. Även aluminiummöbler mår bäst av att förvaras skyddat från väder och vind under vinter. Textilene och andra möbeldetaljer tappar sin elastiska förmåga vid lägre temperaturer.

Vi möblerar sommaren!

Trädgårdsmöbler från Brafab ska hålla att både slitas på, sitta i och titta på. De ska hålla hela sommaren och nästa och nästa sommar också. Efter 80 år i branschen vet vi hur man gör riktigt bra utemöbler. Oavsett om de är gjorda av konstrotting, teak eller aluminium.