En soffa, flera stilar

Hållbarhet handlar inte bara om material och tillverkning – köper du möbler du verkligen tycker om varar de länge. Är du dessutom kreativ kan du enkelt låta en och samma soffa vara basen för flera olika inredningsstilar. På så vis passar dina möbler bra även när förändringslustan faller på.

Brafabs soffa Samvaro är en modern och samtidigt klassisk soffa. De runda och mjuka formerna skapar en trivsam och inbjudande känsla där detaljerna står i fokus. Armstöden är lätt rundade för bekvämlighet, dynorna i olefintyg har en vattenavvisande beläggning. Serien finns även med matstolar och matbord.

Vilken soffa du väljer behöver inte helt avgöra vilken stil din uteplats ska ha. Tillsammans med stylisten Elin Odnegård har vi testat hur Brafabs soffgrupp Samvaro enkelt kan passa in i en minimalistisk, bohemisk eller kreativ stil. Vilken passar dig bäst?

Minimalist

En minimalistisk stil är avskalad och låter objekten tala för sig själva. På det sättet framhävs föremålens kvalitet. Det blir viktigt hur materialen möts, som hård aluminium och mjuk textil i soffan Samvaro. Även omgivningen framträder tydligt i samspel med inredningen.

Creative

Den kreativa stilen är mer experimentell och återspeglar personens livsstil och intressen. Det syns vad personerna som bor här gillar att göra, vare sig det är att skejta, lyssna på musik eller läsa inredningstidningar. Den kreative vågar blanda färger, former och mönster på oväntade sätt, och är på så sätt fri i sitt uttryck.

Bohemian

Avkoppling och harmoni är ledord i den bohemiska stilen, som bygger på en ’ta vad du har’-mentalitet. Känslan går åt det romantiska hållet med mycket textilier och varmt ljus som ger en ombonad känsla. Småbord, korgar med kuddar i och mattor som överlappar varandra skapar en flexibel uteplats som rymmer få eller många, allt efter behov. Krukor och växter kan användas som avskiljare, och ett parasoll skydda mot solen samtidigt som det ramar in och skapar känslan av ett tak.