Emelie Sundberg

Instagram: @emelie.sundberg

Emelie Sundbergs 1920-talshus i Spånga i Stockholm är en trivsam oas. Här har uteplatsen fått lika mycket kärlek som insidan av huset.

Beskriv din inredningsstil!
– Skandinavisk och lantlig. Mitt hem har mycket inslag av trä, linne och marmor, och en blandning av vintage och nytt. För mig är det viktigt att miljön här hemma är harmonisk, därför håller jag mig till jordnära färger som beige och grönt. Nu bor jag i ett sekelskifteshus och tycker om att anamma husets lantliga känsla, men när jag bodde i nyproduktion hade jag en lite mer modern inredningsstil.

Vad tycker du är bra att tänka på vid val av utemöbler?
– Möblerna måste såklart vara vädertåliga. Eftersom utemöbler är något man ofta har under en längre tid, tycker jag om att investera i möbler av bra kvalitet. Vi har en teakgrupp från Brafab hemma, som grånar väldigt vackert med åren. Så vid val av utemöbler skulle jag säga: tänk snyggt, bekvämt och undvik sådant som är trendkänsligt.

Har du några tips för att skapa en mysig matplats?
– Testa att rama in matplatsen. Vår matgrupp står under en pergola som jag har klätt med klätterväxter och hängt upp linnegardiner i. Det ger både solskydd och mysfaktor. Har du ingen pergola kan du rama in matplatsen med stora krukor, eller med hjälp av en häck om bordet står på en gräsplätt. Inred därefter med ljusslingor och lyktor, och fyll på med härliga textilier när ni sätter er till bords!

Vad tycker du utmärker Brafabs produkter?
– Kvalitén, man märker verkligen att det är kvalitetsprodukter som håller över lång tid. Sen gillar jag också den snygga och klassiska designen. Men kvalitén är nummer ett för mig.