Zozan Sinjari

Instagram: @zozansinjari

Zozan Sinjari bor i Täby i Stockholm och har en förkärlek för former och linjer. Hennes uteplats andas både lyx och harmoni, inredd med ljusa möbler och textilier som suddar ut gränsen mellan inne och ute.

 

Hur beskriver du din inredningsstil?
– Den är ganska avskalad, skandinavisk, ljus och enkel. Jag tycker om former och linjer och dras mycket till den neutrala färgskalan. På senare år har hållbarhet blivit allt viktigare för mig, så jag väljer gärna inredning och material som håller över tid. Jag älskar till exempel trä och sten!

Vilka material satsar du på till din uteplats?
– Hållbara material som klarar av den skandinaviska sommaren. Gärna sådana som kräver så lite underhåll som möjligt. Hårda material som aluminium är bra och har ofta en fin design med raka linjer. Sen kan man mjuka upp det hårda med textilier och trädetaljer.

Hur inreder du för att skapa semesterkänsla?
– Jag försöker nog inreda så bekvämt och inbjudande som möjligt. Vår lounge är tänkt som ett ställe där man ska kunna mysa, koppla av och umgås tillsammans. Man ska inte behöva springa in och ut för att hämta dynor och annat – för att få den där semesterkänslan vill jag ha saker nära till hands. Tänk bra ytor för avställning av dryck och snacks, och smidig förvaring för filtar som går snabbt att plocka fram. Sen är det såklart viktigt att välja möbler som är bekväma.

Om du får välja tre favoriter ur Brafabs sortiment, vilka är de?
– Fåtöljerna Vevi, mattan Averio och träkorgen Samlas, som jag har vid min uteplats! Jag gillar fåtöljerna för att de är snygga och underhållsfria, mattan för att den mjukar upp och korgen för att den blir en praktisk detalj där jag kan samla tidningar, filtar eller vad som helst.