Lounge / Low dining / Dining

Uteplatsen har verkligen blivit en förlängning av hemmet. När vi gör alltmer utomhus kan det vara bra att tänka ett extra varv på utemöblernas höjd, och på hur just du har tänkt använda dina möbler. Allt för att optimera användningen.

Det behöver inte vara svårt. En bra utemöbel duger till mycket. I Brafabs möbler sitter du alltid skönt – nästan oavsett vad du har för dig. Men när vi tar fram våra serier brukar vi utgå från tre olika användningsområden: lounge, low dining och dining. Det är ofta sitthöjden och bordshöjden som möjliggör olika användningsområden. Och ju mer du vet och har provsuttit, desto lättare blir det att välja rätt för just din uteplats.

Lounge

Här pratar vi avkoppling. Lounge är grupperna där du lätt kan somna eftersom sittkomforten är så avslappnade. Det rör sig oftast om lägre modeller och det är inte ovanligt med ett djup i sittplatserna. Läs en bok, drick något gott och ställ sedan ifrån dig på ett bord som är upp till runt 50 centimeter högt, för den sammanhållna loungekänslan.

Lounge utemöbler

Low dining

Ett begrepp som ganska bra kan översättas till vårt härliga svenska ord ”fika”. Här sitter du avslappnat och bekvämt men lite högre än i de lägsta loungegrupperna. Det passar utmärkt för just fika eller lättare måltider. Borden för Low dining har ofta höjder mellan 60 och 68 centimeter. De här möblerna är ofta ett bra val för balkonger eller uterum där möblerna år många olika användningsområden.

Low dining utemöbler

Dining

Här kan du sitta bekvämt både under vardagsmåltider och fest, vid bordshöjder från runt 70 centimeter och uppåt. Stolarna kan ha lite rakare ryggar – men många har ställbara ryggar som gör att de kan blir ännu mer avkopplande när andan faller på. Kombinera själv eller välj någon serie som innehåller både matstol och matbord i samma stil.

Dining utemöbler