Utemöbler med vattenavvisande dynor

Brafabs utemöbler är framtagna för att tåla vårt nordiska klimat, som snabbt växlar mellan strålande sol och plötsligt regn. Alla våra produkter tål förstås att stå ute, och för att du ska slippa bära dynorna fram och tillbaka när det kommer en skur har vi lagt extra funktion i vissa av våra tyger och dynor.

Ut i varje liten detalj gör vi på Brafab val som gör våra möbler motståndskraftiga mot slitage från vädret. Det är grundläggande för att en utemöbel ska hålla i längden.
I de flesta av våra möbler med dynor använder vi olefintyg, som har många fördelar. Till exempel håller det färgen bra och bleks inte lika snabbt av solen som andra tyg gör. Det är väldigt slitstarkt och samtidigt lätt. Tyget släpper dessutom igenom väldigt lite vatten – och torkar snabbt. Därför är det som gjort för utemöbler.

Ibland är det motiverat att ha ännu bättre skydd mot regn och väta, exempelvis när det gäller större klädda möbler. I flera av våra möbelserier har vi därför lagt till extra förstärkningar som gör att dynorna tål att ligga kvar ute när det kommer en skur. Då får du tid över till annat.

Tips!
Oavsett vad du väljer mår dynor bra av att skyddas när de inte används. Brafab har många snygga och praktiska dynlådor att erbjuda och till många möbelgrupper finns också figursydda överdrag.

 

1. Liner – tyg som stänger ute vatten

När det talas om vattenavvisande tyg handlar det om att i största möjliga mån stänga ute vattnet. Här blir alltså inte insidan blöt. Olefintyget som används i många av våra möbler
har i sig bra egenskaper för att hålla vattnet borta, men i vissa fall kan det vara lämpligt med ytterligare förstärkning. Vi använder oss då av en så kallad liner på insidan av tyget för att ytterligare hålla vattnet borta. Den liner vi använder är transparent och böjlig, vilket gör att du inte känner någon skillnad på utsidan jämfört med ett tyg utan liner. Ett tyg som gjort för utemöbler helt enkelt!

Kollektioner med vattenavvisande tyg:
Lyra, Naos, Blixt, Kotte sittsäck, Stettler, Samvaro, Ninja, Lerberget, Callisto, Skalfort, Populär

Möbler med vattenavvisande tyg:

2. Dynor med allvädersskum

När vi säger dynor med allvädersskum menar vi dynor som klarar av en regnskur för att sedan kunna torka. Det är alltså en dyna som släpper igenom vatten och har någon form av öppning som möjliggör att även insidan ventileras och torkar när solen tittar fram igen. Tänk på att dynorna torkar fortare om du ställer upp dem så att eventuellt vatten lättare rinner ut.

Kollektioner med allvädersskum:
Battleford, Weldon, Kotte sittpuff, Norrsken, Pollux, Gusty

Möbler med dynor med allvädersskum: