1. Möbelskydd
Förläng säsongen genom att använda möbelskydd som skyddar för höstens fallande löv och regnskurar. Brafabs möbelskydd är figursydda vilket gör att skyddet sitter bättre.

2. Dräneringshål
Om stolen har dräneringshål, vänd då inte stolen upp och ner. Då hamnar dräneringshålen uppåt så vattnet kommer in istället för ut ur stolen! Då finns det risk för frostsprängningar i aluminiumet (dvs aluminiumet spricker).

3. Ventilation
Se till så möblerna står torrt och ventilerat under vintern.

4. Rengöring
Rengör gärna möblerna innan de ställs undan så det inte är matrester, fågelbajs, jord eller annat som kan fräta eller börja mögla under förvaringen.

5. Dynor
Det går bra att ha dynorna kvar i dynboxen så länge det inte är frost på nätterna. För när solens varma strålar på dagen värmer upp boxen så blir dynorna fuktiga av kondensen som bildats under natten, och det kan medföra dålig lukt på dynorna.

6. Förvaring
Dynor ska förvaras i rumstemperatur vintertid så att de inte får dålig lukt och ev. påväxt, dvs de bör inte vara kvar i dynboxen eller under möbelskyddet på vintern. Samma gäller metaller som inte är i aluminium, då kan det bildas rost på möbeln av kondensen. Helst bör möblerna ställas i garage eller liknande men har man inte möjlighet och måste låta de stå kvar under möbelskydd, så sätt en kon eller liknande på bordet som gör att möbelskyddet lutar så vatten inte blir ståendes på möbelskyddet.

7. Undvik väta
Se även till så att benen inte står i en vattenpöl eller att snö står mot benen på möblerna. Titta till möblerna så att möbelskyddet ligger rätt och att vinden inte sliter på det i onödan.