Stolguide

När du ska köpa nya stolar finns det massor av aspekter att ta i beaktande. Vilka du väljer kan till exempel påverka om en middag blir en timme lång – eller fem – beroende på hur väl stolarna är anpassade efter behov, miljö och sittkomfort. Så vad behöver du veta för att välja rätt? Vi reder ut och guidar dig i stolsdjungeln.

 

Karmstolar

Tack vare ryggstöd och armstöd har karmstolen hög komfort och passar för många timmars sittande. Den görs ännu mer bekväm med en mjuk sittdyna eller en pläd över stolsryggen. Både snyggt och skönt!

Karmstolar:

Positionsstolar

Om du ena stunden vill sitta upprätt och andra stunden luta dig tillbaka, välj en positionsstol. Brafabs positionsstolar går att reglera ryggstödet på och är därför anpassningsbara för olika tillfällen. Stolens höga rygg ger även optimalt stöd för rygg och nacke.

Positionsstolar:

Stolar med funktioner

Ibland vill du kanske snabbt kunna flytta undan några stolar, eller komplettera med fler om ni blir ett större sällskap vid bordet. Då är Brafabs fällbara och stapelbara stolar perfekta.

Stolar med funktioner:

Stolar och bord i symbios

Hos Brafab finns flera matgrupper där stolarnas höjd och bredd matchar bordets dimensioner för optimal komfort. Om du ska köpa stolar och bord från olika produktserier, tänk på att se över möblernas mått innan köp för att vara säker på att de passar ihop!

Köpguide:

•    Fundera över antalet sittplatser
Bredden på stolarna och avståndet mellan benparen på bordet avgör hur många stolar som får plats. Förutom det är det också viktigt att ta hänsyn till benkonstruktionen; ett runt pelarbord rymmer till exempel fler personer än ett runt bord med flera bordsben.

•    Ta hänsyn till stolens höjd i förhållande till bordets.
Försäkra dig om att det är lagom med plats mellan lår och bordsskiva.

•    Kolla in armstöden.
Om du vill kunna skjuta in stolarna under bordet är det viktigt att armstöden inte tar emot